maanantai 16. marraskuuta 2009

Kirppislöytöjä ja talvinautiskelua



Ulkona on ollut niin nättiä kun viime viikolla tuprautti 20-30 cm lunta Ilomantsin päälle. Keskiviikkona nousee asteet ilmeisesti nollaan, joten kaunista maisemaa piti käydä tallentamassa kameraankin kun vielä on puutkin valkoisena. Vaikka lumet tuleekin (ainakin vielä) joka vuosi, aina se kuitenkin jollain tapaa yllättää, miten kauniilta kaikki lumisena näyttää. Suomen talvi on kyllä kauneinta mitä oon nähnyt. <3



Ja nostalgiahuoneen remontti jatkuu..Tänään tosin vain remonttitarpeiden shoppailulla. Löydettiin hieno pähkinän värinen laminaattilattia huoneeseen, piti ottaa kovuusluokkaa 32, jottei koiran kynsistä jää muistoja koiran ja laminaatin kohtaamisissa. Lopuille seinille lähti vaaleaa vihertävän harmaata maalia. Sitä levitellään valkoiselle pohjalle pesusienellä, jottei seinästä ei tule tylsän yksivärinen. Liian monimutkainen kuvio ei voi olla, koska maalatulle seinälle kiinnitetään heinäseipäät. Tekis mieli jo alottaa maalailut ja laminaattien asennus (eli käytännössä teen sen mitä mies pyytää minun tekevän ja loput ajasta seuraan mitä hän tekee ja jakelen viisaista neuvoja, joita kannattaisi edes välillä kyllä noudattaa..), mutta laminaattien täytyy kuulemma ensin totutella asunnon ilmastoon.



Pyörähdettiin uudessa Joensuun Jättikirppiksellä Prisman kupeessa, joka osoittautui helmikirppikseksi. Mukaan lähti vanha kahvipannu 2,5e ja nätti peltirasia 10e. Oli lähellä että jätin rasian hyllyyn hinnan vuoksi, mutta jäi vaivaamaan niin paljon että piti se ottaa mukaan. Rasiaan tulee ompelutarvikkeita. Olisin halunnut siitä myös pienenkin version, joka maksoi 10e, mikä oli kyllä jo aivan liian kallista! Mukaan lähti lisäksi vanha sukkula 5 eurolla (eli kapula, johon pyöritetään mattoja kutoessa kudetta ja se sitten loimilankojen välistä pujotetaan läpi). Nää kamat saa paikan nostalgiahuoneesta.


Uulalaa. Muistin juuri, että huomenna on elämäni ensimmäinen ratsastustunti. Hui ja hei!

Ei kommentteja: