perjantai 4. joulukuuta 2009

KilPikOnNaN mUna ja MatKaLauKku




Onpas aikaa taas vierähtänyt edellisestä päivityksestä.. Päivitykset näköjään tapahtuu aina ratsastuspäivien iltoina kuten tänäänkin. Heppajutut jätän kuitenkin sikseen ja keskityn kotieläintarhan antimiin. Karvaisista vähempikarvainen, eli punakorvakilpikonna, vänkäsi tänään kauan odotetun munan vessan lattialle. Sinkku-ValeMamma nimeltään Roode on jo kauemman aikaa näyttänyt työntävän munaa maailmaan ja kaivavan epätoivoisena lattiaan sille koloa. Neidin miesmäinen nimi johtuu siitä, että 15 1/2 vuotta sitä on luultu urokseksi, kun sitten eräänä viimekesäkuisena päivänä sen akvaariosta löytyi kaksi rikkoutunutta munaa. Munista ei hautomallakaan minun harmikseni tule uusia kilppareita, koska neiti Roode on tällä hetkellä kolminkertainen leski. Yhden elämänkumppanin menetys oli tosin hänen itsensä suunnittelema ja raa'asti toteuttama. Mutta ei siitä sen enempää.





Onnistuneena aasinsiltana voin siirtyä kertomaan, että kirppiksiä on koluttu taas sekä Joensuussa että Ilomantsissa. Joensuusta löysin viikko sitten vanhoja kolmiruutuisia ikkunoita 10e/kpl, joista yksi lähti ilman suurempia pohdintoja mukaan, koska sellaisesta oli haaveiltu jo pitkään. Kirppareilta olen viimeaikoina hakenut erityisesti juuri vanhaa halpaa ikkunaa, vanhoja matkalaukkuja, kiikkutuolia, astia/liinavaatekaappia, vanhoja peltipurkkeja ja valokuvakehyksiä sekä kangaskassien tuunausvälineitä eli nappeja ja virkattuja liinoja. Tänään löysinkin 7 eurolla vanhan matkalaukun (joka ei kuvassa tosin ole edukseen) Ilomantsin kirppikseltä, jossa en ollut koskaan käynyt. Sieltä löytyi myös aiemmin haaveilemani pienempi peltirasia ompelutarvikkeille, josta isomman version ostin Joensuusta. Tuohon matkalaukkuunkiin päätyy ompelutarvikkeita, kankaita ja lankoja, kunhan saan tiirikoitua lukon auki.





Neuletyöt on ollu nyt katkolla, eikä sinapin värinen kaulahuivi ole edennyt 50 cm pidemmäksi. Sen sijaan olen aloittanut ruttuliinan kutomisen ja kävin Taito Pohjois-Karjalan järjestämällä tähtitaivaspallo-kurssilla Piirolan Pihassa (ilomantsin käsityökeskus). Ennenkuin oon toteuttanut kaikki edelliset näpräyssuunnitelmat, olen jo hyvää vauhtia suunnittelemassa tekeväni pienempiä tähtitaivaspalloja ikkunoihin jouluksi. Liian paljon suunnitelmia ja liian vähän aikaa. =)

Nyt täytynee lähteä laittamaan Neiti Roode iltakylvystä untenmaille.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Onpas ihanan romanttinen idea. Kyllä Kerttu osaa... = )